لسآنجلس در حالی با یکی از مخربترین آتشسوزیهای تاریخ خود مواجه است که کارشناسان هواشناسی AccuWeather برآورد کردهاند این فاجعه میتواند بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دلار خسارت برجای بگذارد و به پرهزینهترین فاجعه طبیعی ثبتشده تبدیل شود.
پیشروی آتش و تلاشهای مهار
روز جمعه، ۱۰ ژانویه، کاهش سرعت باد فرصتی کوتاه برای مقابله با پنج آتشسوزی بزرگ فراهم کرد. تاکنون این آتشسوزیها جان ۱۱ نفر را گرفته و هزاران خانه را نابود کرده است. رئیسجمهور جو بایدن این ویرانیها را با صحنههای جنگ مقایسه کرد.
در بزرگترین آتشسوزی که محلههای پاسیفیک پالیسادز و مالیبو را دربرگرفته، بیش از ۲۰ هزار هکتار از بین رفته است. آتشنشانان اعلام کردند که تا روز جمعه ۸ درصد از این آتش مهار شده است.
اقدامات امنیتی و نگرانیها
با افزایش نگرانیها از غارت و جرم و جنایت، گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، گارد ملی را برای تقویت نیروهای امنیتی اعزام کرد و در مناطق تخلیهشده، منع رفتوآمد شبانه اعمال شد. کلانتر شهرستان لسآنجلس، رابرت لونا، تأکید کرد:
«این منع رفتوآمد بهطور جدی اجرا خواهد شد.»
آثار مخرب و واکنشها
مل گیبسون، بازیگر معروف، از جمله چهرههایی است که خانهاش در مالیبو در آتش سوخته است. او این تجربه را «ویرانکننده» توصیف کرد.
در آتشسوزی ایتون در منطقه آلتادنا که تاکنون ۱۴ هزار هکتار را نابود کرده، تنها ۳ درصد از آتش مهار شده است. این منطقه زیرساختهای حیاتی از جمله برجهای مخابراتی را در معرض تهدید قرار داده است. جیسون شیلینگر، رئیس آتشنشانی، روز جمعه از پیشرفت چشمگیر در مهار آتش خبر داد.
انتقادها و مشکلات منابع
انتقادها از آمادگی و واکنش مسئولان شدت گرفته است. فرماندار نیوسام دستور بررسی کامل تأسیسات آب شهر را صادر کرد و کمبود منابع آب و افت فشار شیرهای آتشنشانی را در مراحل اولیه بحران «عمیقاً نگرانکننده» خواند.
کریستین کراولی، رئیس آتشنشانی لسآنجلس، نیز کاهش بودجه و کمبود منابع را عامل ضعف در مقابله با این بحران دانست و گفت:
«ما همچنان با کمبود نیرو، منابع و بودجه دستوپنجه نرم میکنیم.»
اشتباهات و مشکلات عملیاتی
مدیران بحران به دلیل ارسال اشتباهی هشدارهای تخلیه به میلیونها تلفن همراه که موجب وحشت مردم شد، عذرخواهی کردند. مقامات هوانوردی نیز در حال بررسی برخورد یک پهپاد غیرقانونی با هواپیمای آبپاش هستند که باعث اختلال در عملیات مهار آتش شده است.
این آتشسوزی، که بیش از ۳۵ هزار هکتار از اراضی کالیفرنیا را سوزانده، بار دیگر اهمیت آمادگی و سرمایهگذاری در زیرساختهای بحران را برجسته کرده است.