اقتصاد دیجیتال

آلمان در حال بررسی بازگرداندن میلیاردها یورو طلا از ایالات متحده به دلیل تنش‌های تجاری

منتشر شده

در

آلمان در حال بررسی برداشت حدود ۱۲۰۰ تن طلا به ارزش بیش از ۱۱۳ میلیارد یورو (۱۲۴.۴۱ میلیارد دلار) از بانک مرکزی ایالات متحده در نیویورک است. این اقدام در پی تشدید تنش‌های تجاری به دنبال وضع تعرفه‌های ترامپ بر واردات اتحادیه اروپا مطرح شده است.

آلمان که دومین ذخایر بزرگ طلای جهان را با ۳۳۵۲ تن در اختیار دارد، ۳۰ تا ۳۷ درصد از این ذخایر را در نیویورک نگهداری می‌کند. این اقدام که از دوران جنگ سرد به‌جا مانده است، به منظور تضمین نقدینگی دلار در مواقع بحران انجام می‌شود. مابقی ذخایر طلا نیز بین فرانکفورت (۵۰ درصد) و لندن (۱۳ درصد) تقسیم شده است.

بحث‌ها پیرامون بازگشت طلای ذخیره شده در ایالات متحده پس از وضع تعرفه‌های گسترده توسط دونالد ترامپ، از جمله تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات اتحادیه اروپا، شدت یافته است. قانون‌گذاران آلمان معتقدند این اقدامات به اعتماد به توافقات دوجانبه آسیب می‌زند.

چهره‌های سیاسی مانند مارکو واندرویتز و مارکوس فربر از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان خواستار نظارت بیشتر یا بازگشت کامل طلا شدند و نگرانی‌هایی درباره احتمال محدود شدن دسترسی به این ذخایر در زمان مناقشات اقتصادی مطرح کردند.

اتحادیه مالیات‌دهندگان اروپا نیز نگرانی‌هایی را مطرح کرده و بر لزوم “دسترسی فوری” به طلا تأکید کرد، به ویژه در شرایطی که بحث‌هایی درباره ابزارهای بدهی جدید اتحادیه اروپا مطرح است. با این حال، بانک مرکزی آلمان (بوندس‌بانک) با ابراز اعتماد عمومی به فدرال رزرو، رئیس آن، یواخیم ناگل، فدرال رزرو را “شریکی قابل اعتماد و معتبر” خواند.

این بحث مشابه تلاش آلمان در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ برای بازگشت طلا است که طی آن ۶۷۴ تن طلا از نیویورک و پاریس به فرانکفورت منتقل شد. تنها ۵ تن از این طلا در سال ۲۰۱۳ بازگردانده شد که به دلیل تأخیرات، پیچیدگی‌های این فرآیند را نشان داد.

اقتصادی، تعرفه‌ها تهدیدی برای کاهش رشد تولید ناخالص داخلی آلمان به میزان ۱.۵ درصد تا سال ۲۰۲۷ محسوب می‌شوند. در همین حال، قیمت طلا به بالاترین سطح تاریخی خود، بیش از ۳۱۰۰ دلار در هر اونس، رسیده است که ناشی از عدم قطعیت بازار است. تحلیل‌گران معتقدند نگهداری ذخایر طلا در داخل کشور می‌تواند به عنوان سپری برای نقدینگی در صورت تشدید مناقشات تجاری عمل کند.

در سطح جهانی، ۶۸ درصد از بانک‌های مرکزی اکنون اولویت خود را بر ذخیره طلا در داخل کشور قرار داده‌اند که نسبت به ۵۰ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است. این روند، که به دلیل تحریم‌های ایالات متحده علیه روسیه و کشورهای دیگر شتاب گرفته است، نشان‌دهنده تغییرات گسترده‌تر در جهت حاکمیت مالی است.

ایالات متحده با ذخایر طلای ۸۱۳۳ تن، بزرگترین ذخایر طلای جهان را در اختیار دارد که بیش از سه‌چهارم ذخایر ارزی خارجی آن را تشکیل می‌دهد. پس از آلمان، ایتالیا با ۲۴۵۲ تن در رتبه سوم قرار دارد که عمدتاً در خزانه بانک ایتالیا و برخی از انبارهای بین‌المللی ذخیره شده است.

تا آوریل ۲۰۲۵، هیچ تصمیم نهایی اتخاذ نشده است و استراتژی طلای آلمان همچنان در میان فوریت‌های سیاسی و احتیاط‌های نهادی معلق مانده است. نتیجه این تصمیم می‌تواند نحوه تعادل کشورها میان امنیت اقتصادی و همکاری‌های بین‌المللی در دوران افزایش حمایت‌گرایی را بازتعریف کند.

منبع: bitcoin.com

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

خروج از نسخه موبایل