ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس، ادعا کرده که در دولت فدرال ایالات متحده حداقل ۱۴ سیستم کامپیوتری وجود دارد که میتوانند پول را «از هیچ» ایجاد و ارسال کنند.
جیمسون لوپ، مدیر ارشد امنیتی شرکت Casa، که در حوزه نگهداری بیتکوین فعالیت دارد، در واکنش به این ادعا گفت:
“بیتکوین این مشکل را حل میکند.”
ماسک در گفتوگویی با تد کروز، سناتور جمهوریخواه، در پادکست Verdict with Ted Cruz اظهار داشت که این کامپیوترهای جادویی در وزارتخانههایی مانند خزانهداری، دفاع و بهداشت فعالیت دارند و توانایی دارند بدون پشتوانه واقعی، پرداخت انجام دهند.
او گفت:
“شاید فکر کنید سیستمهای مالی دولت هماهنگ هستند، تمام تراکنشها بهدرستی ثبت میشوند و ارقام ارائهشده به سناتورها دقیق است. اما واقعیت اینطور نیست.”
ماسک مدعی است که این سیستمها در برخی موارد تا ۵ تا ۱۰ درصد دچار خطا هستند و تأکید کرد:
“من اینها را کامپیوترهای جادویی پولساز مینامم—هر سیستمی که بتواند از هیچ، پول ایجاد کند، جادویی است.”
حامیان بیتکوین همواره از آن بهعنوان سدی در برابر کاهش ارزش ارزهای فیات یاد کردهاند. برخلاف دلار که دولتها میتوانند بهصورت نامحدود چاپ کنند، عرضه بیتکوین به ۲۱ میلیون واحد محدود است و این ویژگی، آن را از کاهش ارزش ناشی از چاپ پول بیرویه مصون میسازد.
پرداختهای بیدلیل و سوءمدیریت مالی در دولت آمریکا
ماسک همچنین مدعی شده که در تحقیقات خود متوجه شده که برخی نهادهای دولتی بیش از تعداد کارکنان خود، کارتهای اعتباری، اشتراکهای نرمافزاری و رسانهای دارند.
او در ادامه افزود که بسیاری از این پرداختها ناشی از سوءمدیریت و نه فساد عمدی است.
“در برخی موارد، قراردادهای منقضیشده همچنان پرداخت دریافت میکنند، چون کسی فراموش کرده که آنها را متوقف کند. آیا این اتلاف منابع است یا تقلب؟”
ادعاهای اخیر ماسک و دخالتش در سیاستهای اقتصادی آمریکا، تأثیرات منفی بر کسبوکارهای او داشته است. در هفتههای اخیر، کارخانههای تسلا در سراسر آمریکا هدف حملات خرابکارانه قرار گرفتهاند. این اعتراضات بخشی از جنبشی علیه سیاستهای کاهش هزینه ماسک و تأثیرات آن بر اشتغال و اقتصاد است.