در حالی که تمامی بانکهای اروپایی در حال آمادهسازی زیرساختهای خود برای انطباق با مقررات جدید پرداخت آنی منطقه یورو (SEPA) هستند و بانکهای آمریکا و کانادا نیز به دنبال پاسخگویی به تقاضای روزافزون پرداختهای آنی میباشند، تحقیقات جدید نشان میدهد که هوش مصنوعی مولد نقش کلیدی در این زمینه خواهد داشت.
بر اساس پژوهش جدید شرکت RedCompass Labs، متخصص در مدرنسازی پرداختها، بیش از نیمی از بانکها (۵۴ درصد) قصد دارند از هوش مصنوعی مولد برای گذار به پرداختهای آنی و سایر پروژههای مدرنسازی پرداخت استفاده کنند، در حالی که ۴۲ درصد نیز فعالانه در حال بررسی این امکان هستند.
این موضوع برای بانکها فوریت دارد، به طوری که ۹۱ درصد از بانکها مدرنسازی پرداخت را مهم یا بسیار مهم ارزیابی کردهاند.
پروژههای پرداخت آنی زمان و بودجه قابل توجهی را میطلبند، به طوری که بانکها بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای پروژههای چندساله مدرنسازی پرداخت هزینه میکنند و تیمهایی متشکل از بیش از ۵۰ تحلیلگر کسبوکار را برای اجرای آنها استخدام میکنند. دو سوم از زمان و سرمایهگذاری هر بانک در این پروژهها صرف تحلیل پروژه، آزمایش و تحلیل سیستم میشود که زمینههای مناسبی برای تحول با هوش مصنوعی هستند.
این گزارش با عنوان “هوش مصنوعی در پرداختها: آینده مدرنسازی پرداخت؟” شامل یافتههای حاصل از نظرسنجی از ۲۰۰ متخصص ارشد پرداخت در بانکهای اروپایی و آمریکایی است که دیدگاههای آنها درباره هوش مصنوعی مولد، تخصص و رویکردشان به هوش مصنوعی در مدرنسازی پرداخت را بررسی کرده است.
تحقیقات نشان میدهد که هوش مصنوعی در حال حاضر بر تعداد نیروی انسانی تأثیر گذاشته است، به طوری که ۳۸ درصد از بانکها معتقدند هوش مصنوعی میتواند تعداد تحلیلگران کسبوکار مورد نیاز برای این پروژهها را کاهش دهد. ۲۷ درصد دیگر پیشبینی میکنند این کاهش در یک تا دو سال آینده رخ خواهد داد و ۲۸ درصد انتظار دارند این اتفاق در سه تا چهار سال آینده بیفتد.
با این حال، بانکها همچنان معتقدند نظارت انسانی ضروری است. آنها به رویکرد متعادلی از همکاری انسان و هوش مصنوعی باور دارند، به طوری که حداقل میزان مشارکت ۴۹ درصد انسانی و ۵۱ درصد هوش مصنوعی است. مشارکت انسانی در وظایف استراتژیک (۳۷ درصد)، بهبود فرآیندهای داخلی (۳۴ درصد) و تجربه مشتری (۲۹ درصد) مهمترین نقش را دارد.
تام هیوسون، مدیرعامل RedCompass Labs، میگوید: “بانکها و ارائهدهندگان پرداخت که هوش مصنوعی را در فضای مدرنسازی پرداخت نپذیرند، با مشکلات هزینهای و سرعتی نسبت به رقبای خود مواجه خواهند شد که منجر به از دست دادن حاشیه سود و سهم بازار میشود.”
طبق این گزارش، ۱۰۰ درصد بانکهای مورد بررسی حداقل در حال بررسی پذیرش هوش مصنوعی هستند و ۶۲ درصد به طور فعال یا جدی در حال کاوش این فناوری تحولآفرین هستند. با این حال، بانکها نگرانیهایی درباره هوش مصنوعی دارند که پنج مورد اصلی عبارتند از: تخصص کاربران (۲۹ درصد)، کیفیت پایین ورودی/خروجی (۲۸ درصد)، امنیت و حفاظت از دادهها (۲۷ درصد)، شفافیت تصمیمگیری (۲۵ درصد) و دقت الگوریتمهای هوش مصنوعی (۲۵ درصد).