اهمیت تدوین مقررات دقیق برای اتصال دستگاهها به اینترنت اشیا در ایران افزایش یافته است. پیشبینیها نشان میدهند که تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۲۰۰ میلیون دستگاه در این کشور به شبکه اینترنت اشیا متصل خواهند شد. تامین امنیت برای تجهیزات داخلی و وارداتی که به این فناوری متصل میشوند، به عنوان یک اولویت در مقررات جدید در نظر گرفته شده است.
عظیم فرد، مدیر کل دفتر نظارت بر طیف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بر نقش حیاتی دادهها در استفاده از اینترنت اشیا تاکید کرد و اعلام داشت که تدوین مقررات برای حفاظت از دادههای کاربران ضروری است.
فرد تاکید کرد که باید به مواردی مانند حفاظت دادههای شخصی، نرمافزارهای متصل به اشیا، تجارت دادهها، و محل ذخیره اطلاعات توجه ویژهای شود. این اقدامات به منظور افزایش امنیت و کارایی اینترنت اشیا در نظر گرفته شدهاند.
همچنین، احسان آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ITRC، از تلاشها برای استانداردسازی اینترنت اشیا و توسعه دوقلوهای دیجیتال خبر داد. او به همکاریهای بینالمللی این پژوهشگاه برای توسعه استانداردهای عمومی اشاره کرد.
ایرج مکرمی، مدیرکل صدور پروانه سرویسهای رادیویی نیز در مورد اهمیت تدوین ضوابط فنی برای استفاده از اینترنت اشیا تاکید و اعلام کرد که پیشنویس ضوابط فنی در مراحل نهایی تدوین است.
در نهایت، فرهاد سنجری فرد، مدیرکل توسعه صنعت افتای سازمان فناوری اطلاعات ایران، از اهمیت تامین امنیت برای تجهیزات متصل به اینترنت اشیا تاکید کرد و خبر از برگزاری بیش از ۱۵ جلسه در کارگروه امنیت این فناوری داد.