تا پایان فروردینماه سال ۱۴۰۴، تعداد بانکهای ارائهدهنده خدمت چک دیجیتال در کشور به ۲۶ بانک افزایش یافته است و در این مدت، بیش از یک میلیون و ۵۷۶ هزار فقره چک الکترونیک ثبت شده است. از میان چکهای الکترونیک مبادله شده، ۹۹.۴ درصد بهطور موفقیتآمیز وصول شدهاند.
به گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، بانکهای صادرات ایران، تجارت، پارسیان، رفاه کارگران، کشاورزی، پاسارگاد، قرضالحسنه رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون، ملی ایران، سینا، شهر، اقتصاد نوین، آینده، قرضالحسنه مهر ایران، دی، خاورمیانه، صنعت و معدن، ایرانزمین، سرمایه، کارآفرین، سامان، ایران ونزوئلا و سپه تاکنون به سامانه چکاد (سامانه چک امن دیجیتال) متصل شده و چک دیجیتال را عملیاتی کردهاند. همچنین بانک مسکن در مراحل پایانی پیوستن به این سامانه قرار دارد.
این پیشرفتها در چارچوب تکالیف قانون جدید چک و به منظور ارائه خدمات فناوریمحور به مشتریان شبکه بانکی صورت گرفته است. چک الکترونیک بهعنوان یک محصول جدید در آبانماه سال ۱۴۰۱ رونمایی شد. این محصول، مشتریان را از مراجعه حضوری به شعبه بینیاز میکند و تمامی مراحل صدور و مبادله آن بهطور کامل به صورت غیرحضوری انجام میشود.
مشتریان میتوانند از طریق موبایلبانک یا اینترنتبانک خود درخواست دسته چک را ثبت کرده و پس از بررسیهای لازم، برگهای چک با شناسه صیادی دریافت کنند. سپس، از طریق این پلتفرمها، میتوانند چکها را صادر کرده و به کارتابل گیرنده ارسال کنند.
در همین راستا، بانک مرکزی تمامی بانکها را به پذیرش بینبانکی چکهای دیجیتال سایر بانکها در سامانه چکاوک مکلف کرده است.
منبع: cbi.ir