جیمی کارتر، سی و نهمین رئیسجمهور ایالات متحده و یکی از چهرههای برجسته تاریخ سیاسی آمریکا، روز یکشنبه در خانهاش در پلینز، جورجیا دار فانی را وداع گفت. کارتر که از مزرعهداران بادام زمینی به عرصه ریاست جمهوری رسید، پس از دوره پرچالش واترگیت تلاش کرد تا اعتبار و شرافتمندی را به مقام ریاست جمهوری بازگرداند.
وی که برای یک دوره از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ رئیسجمهوری ایالات متحده بود، بلندترین دوران پس از ریاست جمهوری را در میان روسای جمهور پیشین داشت و به یک چهره جهانی در دفاع از حقوق بشر و دموکراسی مبدل شد.
جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا، در پیامی به مناسبت درگذشت کارتر، او را یک «رهبر فوقالعاده و بشردوست» خواند و دستور داد تا مراسم تشییع باشکوهی به افتخار او در واشینگتن برگزار شود. بایدن همچنین به حمایتهای مداوم کارتر از فعالیتهای انساندوستانه و تلاشهای او برای رفع فقر و بیماریها اشاره کرد.
کارتر که در سال ۱۹۷۶ با وعده حکمرانی شریف و شفاف به ریاست جمهوری رسید، نقش مهمی در ترغیب به صلح و میانجیگری در تنشهای خاورمیانه ایفا کرد و نهایتاً به برگزاری نشست تاریخی کمپ دیوید منجر شد که در آن روسای جمهور مصر و اسرائیل شرکت داشتند.
پس از اتمام دوران ریاست جمهوری، کارتر به همراه همسرش رزالین، مرکز کارتر را تأسیس کرد و دههها به فعالیتهای صلحجویانه و دفاع از حقوق بشر ادامه داد. او در سال ۲۰۰۲ به خاطر تلاشهای بینالمللی خود برای دستیابی به صلح و حل مناقشات، مفتخر به دریافت جایزه صلح نوبل شد.
کارتر که زندگی پرباری داشت، در سالهای اخیر زندگی خود را در آرامش و در کنار خانواده سپری کرد و سرانجام در سن ۱۰۰ سالگی چشم از جهان فروبست.