در جریان معاملات روز جمعه، قیمت نفت شاهد افزایش بود و به نظر میرسد که هفته را با رشد قابل توجهی به پایان برساند. موج سرمای حاکم بر اروپا و ایالات متحده و همچنین وعدههای محرک اقتصادی جدید از سوی چین، باعث شدهاند قیمتها به بالاترین سطح در بیش از دو ماه اخیر برسند.
طبق آخرین دادههای بازار، قیمت نفت خام برنت با افزایش ۶۹ سنتی یا ۰.۹ درصدی به ۷۶.۶۲ دلار در هر بشکه افزایش یافت، در حالی که قیمتها در روز پنجشنبه به بالاترین سطح از ۲۵ اکتبر رسیده بودند. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با افزایش ۱.۱۱ دلاری یا ۱.۵ درصدی به ۷۴.۲۴ دلار در هر بشکه رسید.
برنت و WTI به ترتیب شاهد رشد هفتگی ۳.۳ درصدی و ۵ درصدی بودند.
جان کیلداف، شریک شرکت Again Capital در نیویورک، بیان کرد که چین به طور مستمر اقدامات تحریک اقتصادی را اعلام میکند و بازار نیز به این موضوع توجه زیادی دارد. وی توضیح داد که نگرانیهای مربوط به تقاضای چین در سال گذشته از عوامل تأثیرگذار بر پیشبینیهای منفی بودهاند.
دولت چین این هفته چندین تدبیر جدید برای تقویت رشد اقتصادی اعلام کرده است، از جمله افزایش غیرمنتظره حقوق کارمندان دولتی و افزایش قابل توجه تأمین مالی از طریق اوراق قرضه بلندمدت، که قرار است برای تحریک سرمایهگذاریهای تجاری و تقویت مصرفکنندگان استفاده شود.
جیووانی استونوو، تحلیلگر UBS، نیز معتقد است که دمای پایین در اروپا و ایالات متحده میتواند به نفع تقاضا برای نفت باشد. علاوه بر این، اطلاعات اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان میدهد که ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته با کاهش ۱.۲ میلیون بشکهای به ۴۱۵.۶ میلیون بشکه رسیده است.
با این وجود، افزایش اخیر در ارزش دلار، که بهترین عملکرد هفتگی خود را در نزدیک به دو ماه اخیر تجربه کرده، میتواند به عنوان یک مانع برای رشد بیشتر قیمتها عمل کند. این افزایش ارزش ناشی از انتظارات مبنی بر عملکرد برتر اقتصاد آمریکا نسبت به دیگر اقتصادهای بزرگ جهانی در سال جاری و احتمال بالا ماندن نرخهای بهره در این کشور است.