در مراسم دهمین سالگرد شتابدهنده شریف، سید محمدحسین سجادی نیری، رئیس انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر، از وضعیت نامطلوب سرمایهگذاری در اکوسیستم استارتآپی کشور پرده برداشت. طبق اعلام او، در سال ۱۴۰۲ تنها ۵ همت سرمایهگذاری در این حوزه صورت گرفته که رقمی بسیار ناچیز محسوب میشود.
سجادی نیری دلایل اصلی این رکود را نبود فرهنگ فرصتدهی به نوآوران، عدم اعتماد به آنها و فقدان فرهنگ زندگی جسورانه و ارزشآفرین در کشور دانست. این در حالی است که طبق آمار ارائه شده، ۴۳ درصد استارتآپهای آمریکایی از سال ۱۹۷۹ تاکنون از طریق VCها موفق به ورود به بورس شدهاند.
در همین حال، بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شریف اعلام کرد که شتابدهنده شریف طی یک دهه فعالیت، بیش از ۳ هزار ایده دریافت کرده و ۲۱۰ تیم را پذیرش کرده است. میانگین ارزشگذاری استارتآپهای موفق در جذب سرمایه بیش از ۵.۶ میلیارد تومان برآورد شده و این مجموعه توانسته ۱۳۰۰ شغل ایجاد کند.
اشکان میرآرمندهی، مدیرعامل دیوار، مهمترین چالشهای کنونی اکوسیستم استارتآپی را ریسک سرمایهگذاری، قوانین و مقررات دست و پاگیر و بحران کاهش نیروی انسانی عنوان کرد. به گفته او، مهاجرت نیروهای متخصص که متاثر از عوامل مختلف اقتصادی و اجتماعی است، به چالشی جدی برای توسعه استارتآپها تبدیل شده است.