بر اساس بیانیههای اخیر الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، گروه بریکس که متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بوده و اخیراً شاهد پیوستن کشورهای جدیدی مانند مصر و ایران بوده، پیشبینی میکند که سهم آنها از تولید ناخالص داخلی جهانی طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده از ۵۰ درصد فراتر خواهد رفت.
در حال حاضر، سهم بریکس از اقتصاد جهانی ۳۵ درصد برآورد میشود و این رقم هر ساله در حال افزایش است. نواک در مصاحبه با شبکه روسیه-۲۴ تأکید کرد که با گذشت زمان و با پیوستن اقتصادهای بزرگتر و تأثیرگذارتر به این گروه، انتظار میرود که سهم آنها از تولید جهانی به بیش از نصف برسد.
پس از توسعه گروه بریکس با عضویت کشورهای جدید در سال ۲۰۲۴، این گروه توانسته است نفوذ خود را مخصوصاً با حضور عربستان سعودی و امارات بهعنوان تولیدکنندگان کلیدی نفت، در بازار جهانی انرژی افزایش دهد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در یک نشست تجاری بریکس اعلام کرد که اکنون سهم بریکس از تولید جهانی حتی از گروه هفت (G7) نیز پیشی گرفته است و این روند همچنان ادامه دارد. او بر این باور است که کشورهای عضو بریکس بهعنوان محرکهای اصلی توسعه اقتصاد جهانی عمل میکنند.
اطلاعات اخیر نشان میدهد که اقتصادهای بریکس در مجموع ۳۷.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی بر اساس برابری قدرت خرید را تشکیل دادهاند، که نشاندهنده رشد و افزایش تأثیر آنها در اقتصاد جهانی است. این در حالی است که سهم گروه هفت از تولید ناخالص داخلی اسمی جهان همچنان بالا است، اما با توجه به رشد سریع و منابع غنی کشورهای عضو بریکس، این گروه در موقعیت مناسبی برای افزایش نفوذ خود در دهههای آینده قرار دارد.