با ما همراه باشید

اقتصاد دیجیتال

فیلترینگ اینستاگرام مانع دریافت مالیات از اینفلوئنسرها شد

منتشر شده

در

سازمان امور مالیاتی ایران به دلیل فیلترینگ اینستاگرام، دیگر قادر به دریافت مالیات از اینفلوئنسرهایی که در این پلتفرم فعالیت می‌کنند، نیست. معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک مالیاتی در این خصوص توضیح داد که به‌دلیل غیرمجاز بودن اینستاگرام، سازمان مالیات از نظر قانونی نمی‌تواند وارد این حوزه شود، در حالی که در سال ۱۳۹۹ یک ماده قانونی برای دریافت مالیات از اینفلوئنسرها وجود داشت.

این موضوع از حدود چهار سال پیش مطرح شد و برخی از اینفلوئنسرها که شناسایی شده بودند، پرونده مالیاتی تشکیل دادند. اما پس از فیلترینگ اینستاگرام در سال ۱۴۰۱، این پلتفرم به عنوان یک اپلیکیشن غیرمجاز شناخته شد و از آن زمان سازمان امور مالیاتی دیگر نمی‌تواند برای فعالیت‌های اقتصادی که روی این پلتفرم انجام می‌شود، مالیات دریافت کند.

مرجان نکوآمال، معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی، گفت که در سال ۱۴۰۰ یک ماده قانونی تصویب شده بود که طبق آن، فعالان فضای مجازی با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده باید از درآمدهای تبلیغاتی خود مالیات پرداخت کنند. وی همچنین به همکاری‌های انجام‌شده برای شناسایی اینفلوئنسرها اشاره کرد و گفت که در آن زمان حدود هزار آیدی اینستاگرامی شناسایی و پرونده مالیاتی برای آن‌ها تشکیل شد.

اما با فیلترینگ اینستاگرام و تبدیل آن به یک پلتفرم غیرمجاز، این فرآیند متوقف شد و سازمان مالیات نتواست ادامه دهد. نکوآمال همچنین به معافیت مالیاتی فعالان اقتصادی در بسترهای داخلی اشاره کرد که به‌واسطه حمایت از سکوهای داخلی، فعالان این بخش از مالیات معاف شدند.

قانون مسکوت ماند

این تغییرات در حالی است که از سال ۱۳۹۹، با تصویب تبصره‌ای در لایحه بودجه، مقرر شد که درآمد کاربران با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد شوند. در نتیجه، اینفلوئنسرها باید مالیات درآمد تبلیغاتی خود را پرداخت می‌کردند، اما با فیلترینگ اینستاگرام، این قانون مسکوت ماند.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ پیش‌نویس طرحی را ارائه داد که به تاییدکنندگان تبلیغات (اینفلوئنسرها) هویت قانونی می‌دهد. این طرح شامل افراد مشهور و تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی است که محصولات و خدمات را تبلیغ می‌کنند.

طبق نظر نکوآمال، شناسایی مودیان مالیاتی در این حوزه دشوار است، چرا که برخی اینفلوئنسرها به جای پول، کالا دریافت می‌کنند، و شناسایی این نوع مبادلات آسان نیست. همچنین، این محدودیت‌ها مختص ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز مشابه این چالش‌ها وجود دارد، مانند هند که کاربران یوتیوب باید به آمریکا مالیات پرداخت کنند.

در شرایط فعلی، تا زمانی که موضوع فیلترینگ اینستاگرام حل نشود، دریافت مالیات از اینفلوئنسرها همچنان امکان‌پذیر نخواهد بود و دولت قادر به دریافت مالیات قانونی از این بخش نمی‌باشد.

منبع: peivast.com

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

© تمامی حقوق برای رسانه کردیت‌ پلاس محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.