با ما همراه باشید

زیرساخت فنی

مدیرعامل ایرانسل: پروژه مدیریت هوشمند زنجیره سوخت تا پایان سال آینده به اتمام می‌رسد

منتشر شده

در

تفاهم‌نامه‌ای به منظور اجرای طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور به امضا رسید. مدیرعامل ایرانسل اعلام کرد که این پروژه تا پایان سال آینده به طور کامل به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش پیوست، شرکت‌های ایرانسل، مپنا و طراحی و ساختمان نفت تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که طبق آن، فرآیند تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از ابتدا تا انتها به صورت هوشمند و لحظه‌ای پایش خواهد شد. این طرح با هدف جلوگیری از اتلاف فرآورده‌های نفتی و به ویژه قاچاق آنها اجرا می‌شود. قرار است تا پایان سال جاری قرارداد اجرایی آن به امضا برسد. محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، ارزش این پروژه را ۳۹۲ میلیون دلار اعلام کرد.

در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه، علیرضا رفیعی، مدیرعامل ایرانسل، در گفت‌وگو با پیوست اظهار داشت که این شرکت فرآیندهای سنتی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را به طور کامل دیجیتال و داده‌محور خواهد کرد.

رفیعی توضیح داد: «این طرح به گونه‌ای اجرا می‌شود که داده‌ها بتوانند در یک شبکه امن و آنلاین به صورت یکپارچه جابه‌جا شوند و زیرساختی برای استفاده از هوش مصنوعی در این شرکت فراهم آید. انتقال داده‌های سنتی به صورت دیجیتال و یکپارچه، شفافیتی در چرخه اطلاعات ایجاد خواهد کرد و امکان اتخاذ تصمیمات سریع‌تر بر اساس این داده‌ها فراهم می‌شود.»

وی افزود که نقش ایرانسل در این پروژه شامل ارائه بسترهای ارتباطی، سنسورهای جمع‌آوری داده‌ها و سیستم یکپارچه‌ساز و گزارش‌گر شبکه است.

به گفته رفیعی، فاز مقدماتی پروژه به پایان رسیده و فاز اول آن تا تابستان سال آینده تکمیل خواهد شد. فاز نهایی نیز تا پایان سال ۱۴۰۴ به نتیجه می‌رسد.

در این مراسم، علیرضا رشیدیان، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اعلام کرد که میزان قاچاق سوخت در کشور گاهی به میزان واردات آن نزدیک می‌شود.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، نیز گفت که در ۱۰ ماهه نخست سال جاری، ۲۳۴ میلیون لیتر قاچاق فرآورده‌های نفتی کشف شده که ۶۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. او ارزش تقریبی این کشفیات را ۸ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و افزود که تعداد دستگیرشدگان به بیش از ۲۷ هزار نفر و تعداد خودروهای توقیف‌شده به بیش از ۲۵ هزار دستگاه رسیده است.

رحیمی در ادامه گفت که پس از دستور رئیس‌جمهور برای مقابله با قاچاق سوخت، ۳۹ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف و ضبط شده است، که ۲ مورد از آنها مربوط به قاچاق سوخت جت بوده‌اند. وی با این حال تأکید کرد که برای مقابله مؤثرتر با قاچاق سوخت، نیاز به به‌روز‌رسانی ابزارها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در این حوزه احساس می‌شود.

محمدصادق عظیمی‌فر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، نیز اعلام کرد که سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی در کشور تولید و توزیع می‌شود که ارزشی معادل ۵۵ میلیارد دلار دارد. وی افزود که دولت در تلاش است تا با تغییر رویکرد توزیع سوخت یارانه‌ای و تمرکز بر توزیع هدفمند، از اتلاف سوخت جلوگیری کند.

عظیمی‌فر همچنین گفت که ۵۰ درصد ناوگان حمل‌ونقل کشور فرسوده است و بازدهی نیروگاه‌های کشور حدود ۴۰ درصد است، که این نشان‌دهنده هدررفت بخش زیادی از سوخت کشور است. وی تأکید کرد که پروژه مدیریت هوشمند زنجیره سوخت به هدف جلوگیری از اتلاف سوخت و مبارزه با قاچاق در حال اجرا است و دولت سعی دارد تا فرآیندهای توزیع سوخت را به شکلی مؤثرتر مدیریت کند.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

© تمامی حقوق برای رسانه کردیت‌ پلاس محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.