تان سو شان از ۲۸ مارس، بهعنوان نخستین مدیرعامل زن گروه بانکی DBS فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. او جایگزین پیووش گوپتا میشود که طی ۱۵ سال گذشته، این بزرگترین بانک جنوب شرقی آسیا را هدایت کرده است.
بانک DBS اخیراً رکوردهای جدیدی را در سودآوری و ارزش بازار ثبت کرده و به رقیبی جدی برای HSBC و Citigroup تبدیل شده است. بااینحال، چالشهای اقتصادی در بازارهای کلیدی همچون هنگکنگ، تایوان و هند و همچنین افزایش تنشهای چین و آمریکا، فضای فعالیت این بانک را پیچیدهتر کرده است. علاوه بر این، مشکلات فنی مکرر در خدمات بانکداری دیجیتال و دستگاههای خودپرداز، فشارهای نظارتی بر بانک را افزایش داده است.
هوش مصنوعی، محور تحول در بانکداری
تان هوش مصنوعی را عاملی کلیدی برای رشد آینده DBS میداند. این بانک هماکنون از هوش مصنوعی مولد برای خودکارسازی وظایف روتین استفاده میکند و ۱۳,۰۰۰ کارمند را برای آموزش مهارتهای مرتبط با داده و هوش مصنوعی انتخاب کرده است.
او همچنین قصد دارد با توسعه مدل بانکداری یکپارچه، به مشتریان در سراسر بازارهای بینالمللی خدمات گستردهتری ارائه دهد و از سرمایهگذاریهای DBS در هند و تایوان بهره بیشتری ببرد.
چالشهای پیشروی مدیرعامل جدید
- گسترش بینالمللی در شرایط اقتصادی نامساعد
- مدیریت مشکلات فنی و فشارهای نظارتی
- حفظ برتری بانک در رقابت با غولهای جهانی
روی گوری، مدیرعامل بازنشسته Manulife Financial، درباره تان میگوید:
«مدیران همیشه با تصمیمات سخت مواجه میشوند، اما تان فردی است که از گرفتن تصمیمات مهم برای موفقیت بانک هراسی ندارد.»
آینده DBS تحت مدیریت تان سو شان
DBS که با ۴۱,۰۰۰ کارمند در ۱۹ کشور فعالیت میکند، در سال گذشته بازدهی ۱۸ درصدی سرمایه را ثبت کرد که همسطح جیپی مورگان و بالاتر از HSBC و استاندارد چارترد است. بااینحال، ۷۰ درصد از سود پیش از مالیات این بانک هنوز از سنگاپور تأمین میشود و تان باید راهی برای افزایش سودآوری در بازارهای دیگر، بهویژه تایوان پیدا کند.
او در رقابت برای سمت مدیرعاملی، دو مدیر ارشد دیگر DBS را پشت سر گذاشت و اکنون باید با تیم مدیریتی خود برای حفظ رشد بانک در فضای پرچالش اقتصادی همکاری کند.
مایکل فانگ، مدیر سابق مورگان استنلی، درباره او میگوید:
«تان باید نقاط قوت DBS را بشناسد و بانک را به سطح جدیدی از موفقیت برساند.»
منبع: bloomberg.com