در سال ۱۴۰۳، نیمی از درخواستهای ثبتشده در درگاه ملی مجوزها منجر به صدور مجوز شد. بر اساس گزارشها، بیش از یک میلیون و ۵۴۶ هزار درخواست صدور مجوز در این درگاه ثبت شده که از این تعداد ۷۴۳ هزار و ۵۳۵ مجوز صادر شده است.
به گزارش پیوست، در این فرآیند، جامعه رسمی حسابداران با بیش از ۵۸۰ درخواست و صدور ۲۱۳ مجوز، بهترین عملکرد را در صدور مجوز از طریق این درگاه داشته است. نکته جالب این است که شورای عالی کارشناسان دادگستری با اینکه هیچ مجوزی صادر نکرده است، در صدر دستگاههای پاسخگو قرار گرفته است. همچنین اتاق تعاون ایران با ۱۰ درخواست برای صدور مجوز، ضعیفترین عملکرد را در این زمینه داشته است.
در این گزارش آمده است که برخی از نهادها و دستگاههای دولتی نظیر سازمان انرژی اتمی، سازمان محیط زیست، و جامعه حسابداران ایران توانستهاند در زمان مقرر مجوزهای لازم را صادر کنند. در عین حال، اتاق بازرگانی و سازمان نظام صنفی رایانهای نیز در انتهای جدول قرار دارند.
یکی از چالشهای موجود در عملکرد درگاه ملی مجوزها، عدم اتصال کامل شهرداریها به این سامانه است. در حال حاضر، فقط شهرداریهای کلانشهرها به این درگاه متصل شدهاند و این اتصال برای سایر شهرداریها هنوز نهایی نشده است. وزیر کشور در بهمنماه ۱۴۰۳ از آمادگی زیرساختهای اتصال ۱۵۰۰ شهرداری به سامانه خبر داده بود، اما این فرآیند هنوز تکمیل نشده است. در این زمینه، شهرداریهای کلانشهرها تنها ۳۰ مجوز از ۸۸ درخواست صادر کردهاند.
بانک مرکزی نیز در سال گذشته ۳۷ مجوز صادر کرده است، با اینکه ۱۰۷۵ درخواست برای صدور مجوز به این بانک ارسال شده است. طبق گزارش، ۸۳۷ درخواست رد یا لغو شدهاند.
در مجموع، گزارش نشان میدهد که روند صدور مجوزها در درگاه ملی مجوزها با چالشهایی روبرو است، اما پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شده است.