وزیر آموزش و پرورش از آغاز برنامهریزی برای آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم در کشور خبر داد و اعلام کرد که این طرح در سه فاز آشنایی، بهرهبرداری و تولید محتوا مبتنی بر هوش مصنوعی اجرا خواهد شد. هدف این طرح شناسایی و پرورش استعدادهای دانشآموزی در حوزههای نوآورانه و فناوری از سنین پایین است.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در اختتامیه همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به هوش مصنوعی در نظام آموزشی کشور گفت:
«اگر اکنون به این حوزه توجه نکنیم، در آینده نمیتوانیم از ظرفیتهای پیشرفته آن بهرهبرداری کنیم.»
کاظمی افزود:
«در گذشته، هیچ سندی برای استراتژی توسعه صنعتی کشور وجود نداشت و حالا باید در راستای هدفگذاریهای بلندمدت برای توسعه هوش مصنوعی گام برداریم. اگر از همین حالا به آموزش و پرورش توجه کنیم، در ده سال آینده، بهترین نخبههای این حوزه از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل خواهند شد.»
وی در ادامه به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص سرمایهگذاری در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت:
«سرمایهگذاری در این حوزه میتواند به نتایج چند برابری منتهی شود و این مسئله نشاندهنده اهمیت ویژهای است که باید به این حوزه داده شود.»
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تشکیل تیم فنی و تخصصی در این وزارتخانه و همکاری با وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری گفت:
«نقشه راه و سند هوش مصنوعی در آموزش و پرورش طراحی شده است و اکنون عملیات اجرایی آن آغاز شده است. بر اساس این طرح، ۲ میلیون دانشآموز با این حوزه آشنا خواهند شد.»
کاظمی افزود:
«این طرح در سه فاز اجرایی خواهد شد: فاز اول آشنایی با ادبیات هوش مصنوعی، فاز دوم بهرهبرداری از ظرفیتهای این فناوری و فاز سوم تولید محتوا مبتنی بر هوش مصنوعی. این اقدامات، گامهای نخست در تحول اساسی نظام آموزشی کشور است.»
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد که لازم است در لایههای عمیقتر هوش مصنوعی نیز توجه شود تا استعدادهای این حوزه از مقطع ابتدایی شناسایی و پرورش یابند. وی همچنین بر اهمیت همکاری با متخصصان و پژوهشگران در این زمینه تأکید کرد و گفت:
«هدف ما این است که باورها و هویت ملی و دینی را با استفاده از هوش مصنوعی به نسل جدید منتقل کنیم.»