اخبار خارجی

چین پس از اعمال تعرفه از سمت آمریکا، گوگل را هدف قرار داد

منتشر شده

در

چین اعلام کرده که تفحصی را علیه شرکت گوگل به دلیل نقض قوانین ضد انحصار این کشور آغاز کرده است. علاوه بر این، پکن اقداماتی را علیه کسب‌وکارهای آمریکایی، از جمله تولیدکنندگان تجهیزات کشاورزی و صنایع مد، در پیش گرفته است.

طبق گزارش پیوست به نقل از رویترز، این اقدامات در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کالاهای چینی صورت گرفته و به افزایش تنش‌ها میان دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان دامن زده است. در این شرایط، چین محدودیت‌هایی برای برخی محصولات آمریکایی، از جمله ذغال‌سنگ و نفت، وضع کرده است.

به گزارش CNBC، پکن در راستای این اقدامات تفحصی علیه گوگل آغاز کرده که به اتهام نقض قوانین ضد انحصار چین صورت گرفته است. در حالی که چین گوگل را هدف قرار داده، این شرکت در آمریکا نیز با فشارهای رگولاتوری مواجه است. گوگل در پرونده‌ای که از سال ۲۰۲۰ آغاز شده بود، در ماه آگوست علیه دولت آمریکا شکست خورد. این پرونده گوگل را متهم به انحصارگرایی در بازار جستجو و ایجاد موانع برای ورود رقبا می‌کرد.

در پی حکم محکومیت گوگل از سوی وزارت دادگستری آمریکا در ماه نوامبر، این وزارتخانه پیشنهادی برای جدا کردن مرورگر کروم از این شرکت ارائه داد که با مخالفت شدید گوگل روبرو شد. وزارت دادگستری همچنین خواستار جلوگیری از قراردادهای انحصاری گوگل با شرکت‌هایی مانند اپل و سامسونگ است.

با وجود تفحص چین علیه گوگل، بسیاری از محصولات این شرکت در چین قابل دسترسی نیست. موتور جستجوی گوگل در چین فیلتر است، اما این شرکت همچنان با شرکای داخلی مانند خریداران تبلیغات در چین همکاری می‌کند.

وزارت بازرگانی چین همچنین چند شرکت آمریکایی از جمله PVH، مالک برندهای کلوین کلاین و تامی هایلفیگر، و شرکت فناوری زیستی Illumina را در لیست “نهادهای غیرقابل اعتماد” قرار داده است. پکن این شرکت‌ها را به اعمال اقداماتی تبعیض‌آمیز علیه کسب‌وکارهای چینی متهم کرده و گفته که این اقدامات به حقوق و منافع شرکت‌های چینی آسیب زده است.

شرکت‌هایی که در این لیست قرار می‌گیرند، با جریمه و محدودیت‌هایی روبرو خواهند شد و ممکن است تجارت آن‌ها متوقف یا جواز کار کارکنان خارجی‌شان معلق شود.

روابط میان واشنگتن و پکن پیش از این نیز به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های آمریکا علیه صنعت نیمه‌رسانا و هوش مصنوعی چین دچار مشکلاتی بوده است. با این حال، دو کشور همچنان روابط تجاری گسترده‌ای دارند و به‌ویژه با اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی از سوی آمریکا، احتمال تشدید تنش‌ها در روابط تجاری بیشتر شده است.

در پاسخ به این تنش‌ها، شرکت‌های آمریکایی به هند به‌عنوان مقصد جدید سرمایه‌گذاری و جایگزینی برای چین نگاه کرده‌اند. سرمایه‌گذاری‌ها در چین از سال ۲۰۱۸ کاهش یافته و هند با طرح‌های حمایتی و کاهش موانع رگولاتوری در تلاش است تا به‌عنوان یک مرکز جدید برای توسعه زیرساخت‌های فناوری و تولیدی برای غول‌های آمریکایی و سایر سرمایه‌گذاران خارجی جایگزین شود.

وزارت دارایی چین همچنین علاوه بر هدف قرار دادن شرکت‌های آمریکایی، تعرفه‌های ۱۰ درصدی برای تجهیزات کشاورزی و برخی خودروها وضع کرده است که چند شرکت آمریکایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

خروج از نسخه موبایل