با ما همراه باشید

پرداخت دیجیتال

گزارش اقتصادی شاپرک: کاهش ۲۹ درصدی ارزش تراکنش‌ها در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اسفند ۱۴۰۳

منتشر شده

در

شاپرک در صدوهجدهمین گزارش خود از عملکرد اقتصادی در فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد که در این ماه، ۴۱۸۶ میلیون تراکنش به ارزش ۱۴۵۰۱ هزار میلیارد ریال پردازش شده است. این آمار نسبت به اسفند ۱۴۰۳ نشان‌دهنده کاهش ۸.۸۹ درصدی در تعداد تراکنش‌ها و ۲۹.۴۰ درصدی در ارزش ریالی آن‌هاست، اما در مقایسه با فروردین ۱۴۰۳، رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش شاپرک، در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته، تعداد تراکنش‌ها ۶.۸۳ درصد و مبلغ تراکنش‌ها ۴۹.۰۶ درصد افزایش یافته است. همچنین، در حالی که ارزش اسمی تراکنش‌ها در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به ماه گذشته ۲۹.۴۰ درصد کاهش یافته، ارزش حقیقی آن‌ها با کاهش ۳۲.۰۷ درصدی مواجه شده است.

در زمینه ابزارهای پذیرش شاپرکی، تعداد آن‌ها در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اسفند ۱۴۰۳ با کاهش ۱ درصدی همراه بوده است که عمدتاً به کاهش ۱.۱۳ درصدی تعداد ابزار کارت‌خوان‌های فروشگاهی مربوط می‌شود. همچنین، ابزارهای پذیرش اینترنتی در این ماه کاهش ۰.۰۴ درصدی را تجربه کرده‌اند.

کارت‌خوان‌های فروشگاهی با سهم ۹۱.۴۸ درصدی، بیشترین تعداد تراکنش‌ها را به خود اختصاص دادند و ابزار پذیرش اینترنتی و ابزار پذیرش کدهای دستوری به ترتیب با سهم‌های ۶.۳۷ درصد و ۲.۱۵ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

ضریب نفوذ ابزارهای پذیرش در فروردین ۱۴۰۴ به ازای هر ۱۰ هزار فرد بالای ۱۸ سال، ۱۹۶۲.۱۵ ابزار بوده است. کارت‌خوان‌های فروشگاهی با ضریب نفوذ ۱۷۱۷.۹۸ به ازای هر ۱۰ هزار نفر، بالاترین میزان نفوذ را داشته‌اند.

همچنین، سهم تراکنش‌های موفق در فروردین ۱۴۰۴ برابر با ۹۳.۱۲ درصد بوده است، در حالی که تراکنش‌های ناموفق و خطادار سهم ۶.۸۸ درصدی داشته‌اند. خطای کاربری با سهم ۹۲.۴۶ درصدی، عمده‌ترین دلیل بروز خطا بوده است.

در بخش «عملکرد شرکت‌های PSP»، شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با سهم ۲۰.۹۸ درصد در تعداد تراکنش‌ها و ۲۱.۷۴ درصد در مبلغ تراکنش‌ها، جایگاه نخست را در اختیار دارد. شرکت «به‌پرداخت ملت» نیز با اختلاف کم در جایگاه دوم قرار دارد.

در بخش بازار بانک‌های پذیرنده، بانک سپه با سهم ۱۷.۴۹ درصدی از تعداد تراکنش‌ها و بانک ملت با سهم ۱۵.۵۸ درصدی از مبلغ تراکنش‌ها، بالاترین سهم را از پذیرش بازار بانک‌های پذیرنده به خود اختصاص داده‌اند.

این گزارش نشان‌دهنده وضعیت کلی صنعت پرداخت الکترونیکی در ایران است که همچنان با چالش‌هایی مانند کاهش ارزش تراکنش‌ها و تغییرات در ابزارهای پذیرش مواجه است، اما به‌طور کلی روند رو به رشدی در سال جاری نسبت به سال گذشته داشته است.

منبع: way2pay.ir

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

© تمامی حقوق برای رسانه کردیت‌ پلاس محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.