با ما همراه باشید

اخبار داخلی

کارت سوخت فعلاً حذف نمی‌شود؛ انتقال سهمیه به کارت بانکی زمان‌بر است

منتشر شده

در

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ایران، در خصوص جایگزینی کارت‌های سوخت با کارت بانکی گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی پیش‌بینی شده است، اما این طرح با چالش‌هایی همراه است که نیاز به رفع آن‌ها دارد. بنابراین، فعلاً دلیلی برای حذف کارت سوخت وجود ندارد.

عباس باصفا در گفت‌وگو با ایسنا افزود: جدیدترین روش ثبت درخواست کارت سوخت از طریق سایت fcs.niopdc.ir است. مراجعه‌کنندگان همچنین می‌توانند از طریق همین وب‌سایت وضعیت کارت‌های خود را رهگیری کنند. پیش از این، دریافت کارت‌های المثنی حدود ۴۰ تا ۵۰ روز زمان می‌برد، اما با راه‌اندازی سایت جدید، این فرآیند به کمتر از ۱۰ روز کاهش یافته است.

وی ادامه داد: افراد با مراجعه به سایت و انجام احراز هویت می‌توانند کارت خود را رهگیری کنند. همچنین، رمز کارت‌های سوخت که پیش از این چهار رقم آخر کد ملی بود، اکنون به‌صورت رندوم از طریق پیامک به مالک ارسال می‌شود. در صورت عدم دریافت پیامک، مالک می‌تواند از طریق سایت رمز کارت خود را مشاهده کند.

باصفا با اشاره به نحوه شارژ کارت‌های سوخت، گفت: در حال حاضر، کارت‌های سوخت ماهانه ۶۰ لیتر با نرخ ۱۵۰۰ تومان و ۱۰۰ لیتر با نرخ ۳۰۰۰ تومان شارژ می‌شود. وی از هموطنان خواست تا حتماً از کارت‌های شخصی خود برای سوخت‌گیری استفاده کنند، چراکه بخش زیادی از قاچاق سوخت از کارت‌های آزاد یا اضطراری در جایگاه‌های سوخت انجام می‌شود. با استفاده از کارت‌های شخصی، می‌توان به تدریج کارت‌های اضطراری را در جایگاه‌ها کاهش داد.

وی همچنین بر لزوم نظارت بر کارت‌های اضطراری در جایگاه‌ها تأکید کرد و افزود: قاچاق سوخت عمدتاً به‌دلیل مشکلات در کارت‌های سوخت صورت می‌گیرد. در معماری جدید سامانه هوشمند سوخت، مشکلات این حوزه برطرف شده و افراد می‌توانند از اپلیکیشن موبایل، ووچر بانکی، توکن یا کارت سوخت فیزیکی برای استفاده از سهمیه سوخت خود بهره‌مند شوند.

در خصوص جایگزینی کارت سوخت با کارت بانکی، باصفا توضیح داد: این طرح در قانون بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده بود، اما به‌دلیل چالش‌هایی که وجود دارد، اجرای آن زمان‌بر خواهد بود. در نتیجه، فعلاً کارت سوخت حذف نمی‌شود.

وی در پایان گفت: جلساتی با سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان‌های ذی‌ربط برای رفع مشکلات امنیتی و پدافندی این طرح برگزار می‌شود و پس از رفع ایرادات، این طرح به مرحله اجرا خواهد رسید.

منبع: isna.ir

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برترین ها

© تمامی حقوق برای رسانه کردیت‌ پلاس محفوظ می باشد و کپی برداری از محتوا مجاز نمی باشد.